Supplementen om af te vallen: is dat verstandig?

Supplementen om af te vallen

Inhoudsopgave

In de zoektocht naar een ideaal gewicht grijpen veel mensen naar voedingssupplementen. Maar hoe effectief zijn deze producten? En zijn ze veilig om te gebruiken? Van afslankpillen en vet verbranders! Wij zochten alles voor je uit wat je moet weten! Reis met ons mee in de wereld van afslanksupplementen.

De Realiteit van Afslanksupplementen

Het lijkt soms alsof overal ‘wondermiddelen’ worden aangeboden die beloven je te helpen met afvallen. Echter, de realiteit is vaak anders. Veel supplementen hebben slechts een klein effect, en als je stopt, kan het verloren gewicht er snel weer bij komen. Vaak kopen mensen deze producten ook met de verkeerde intentie. Om te weten of een product doet wat het beloofd, zul je het natuurlijk ook wel op de juiste manier moeten gebruiken. Laten we eerlijk zijn, het is niet de schuld van het product als de persoon die ze neemt verder niets aan zijn levensstijl veranderd.

Vaak spreekt met dan ook van een dieet support product. De term fatburner of vetverbranden, zou de verkeerde indruk wekken. Een fat burner klinkt natuurlijk alsof het allemaal vanzelf gaat.

Ook komt het vaak voor dat de producten op de onjuiste manier gebruikt worden. Vaak bevatten vetverbranders cafeïne. Overmatig gebruik, kan de nodige bijwerkingen hebben en dit kan leiden door negatieve gebruikerservaringen.

Toch kunnen fatburners en andere supplementen om af te vallen zoals afslankpillen, zeker bijdragen aan het verbranden van meer vet. Lees hieronder verder hóe vet verbrandende producten kunnen bijdragen aan gezond gewichtsverlies.

Hoe Supplementen Kunnen Helpen

Bepaalde supplementen kunnen in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging bijdragen aan gewichtsverlies. Hieronder zie je een overzicht van ingrediënten met een vet verbrandende werking.

Eiwitpoeder

Eiwit is essentieel voor spieropbouw. Met meer spieren verbrand je meer calorieën, zelfs in rust. Eiwitshakes kunnen je ook langer een vol gevoel geven, wat snacken kan verminderen. Daarnaast zijn eiwitten essentieel om te vermijden dat je spieren afbreekt terwijl je afvalt.

Vezelsupplementen

Vezels zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet. Ze spelen een cruciale rol in de gezondheid van ons spijsverteringsstelsel en hebben tal van andere voordelen. Er zitten bijvoorbeeld vezels in: volkoren producten, peulvruchten, groenten, fruit, noten en zaden, wortels en haver.

Vezels zijn gezond omdat het de werking van de darmen kan bevorderen. Daarnaast geeft het een voldaan gevoel, waardoor je minder snel honger krijgt.

Groene Thee Extract

Behalve dat het je metabolisme een boost kan geven, heeft groene thee ook antioxidatieve eigenschappen die goed zijn voor de algehele gezondheid. Groene thee bevat een combinatie van cafeïne en krachtige antioxidanten, vooral een type genaamd catechinen. Het meest prominent is epigallocatechin gallate (EGCG). Deze combinatie kan de stofwisseling versnellen, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs in rust.

MCT Poeder

MCT staat voor Medium Chain Triglycerides, in het Nederlands ook wel middellange keten triglyceriden genoemd. Het zijn een type vetzuren die verschillen van de meeste vetten die we gewoonlijk consumeren, die voornamelijk lange keten triglyceriden (LCT’s) zijn.

MCT’s komen van nature voor in bepaalde voedingsmiddelen, met kokosolie als de meest bekende bron, maar ze zijn ook te vinden in palmolie en in kleinere hoeveelheden in zuivelproducten.

MCT poeder is de poedervorm van MCT olie, verkregen door ‘sproeidrogen’. Dit poeder is eenvoudig toe te voegen aan dranken en gerechten. De voordelen zijn: het biedt een snelle energiebron, ondersteunt mogelijk gewichtsverlies, is gunstig voor de hersenfunctie en is gemakkelijk verteerbaar, vooral voor mensen met spijsverterings- of vetabsorptieproblemen.

De Risico’s van Afslanksupplementen

Afvallen met supplementen

Het is cruciaal om te weten waar je je supplementen koopt. Producten van onbetrouwbare bronnen kunnen schadelijke stoffen bevatten die ernstige gezondheidsrisico’s kunnen opleveren. Doe altijd goed onderzoek naar het bedrijf en de ingrediënten van het product. Geloof vooral niet alles wat je in een advertentie te zien krijgt. Onthoud als vuistregel “als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook”!

Online winkels zonder certificering kunnen producten aanbieden die verboden of gevaarlijke stoffen bevatten.

Gevaarlijke stoffen waar je voor moet waken!

Stoffen als sibutramine en yohimbine kunnen ernstige bijwerkingen hebben. Ze zijn in veel landen verboden maar kunnen nog steeds online worden gevonden.

Soorten Afslanksupplementen

Bekijk onze aanbevelingen: Er zijn verschillende soorten afslanksupplementen op de markt, elk met hun werking:

  1. Stimulantia: Verhogen je metabolisme.
  2. Hongerremmers: Verminderen je eetlust.
  3. Opnameblokkers: Voorkomen dat je lichaam bepaalde voedingsstoffen opneemt.
  4. Herverdelers: Veranderen hoe je lichaam calorieën opslaat en verbrandt.
  5. Vochtafdrijvers: Helpen je lichaam om overtollig vocht kwijt te raken.

Wij wensen je veel succes met jou afvalreis!